WYDŁUŻONA REKRUTACJA NA POZYSKANIE BEZWROTNEJ DOTACJI – ŚCIEŻKA A. PDF Drukuj Email
piątek, 05 sierpnia 2016 00:00

zsnznp-logoInformujemy, że została wydłużona rekrutacja do projektu „Zmiana szansą na zatrudnienie na Podkarpaciu” w ramach Ścieżki A – dla osób zainteresowanych założeniem działalności gospodarczej.

Zgłoszenia do projektu „Zmiana szansą za zatrudnienie na Podkarpaciu” do Ścieżki A (dotacje na założenie działalności gospodarczej) przyjmowane będą w terminie do 10.08.2016r., w godzinach 9:00-14:00, przy czym Beneficjent zastrzega sobie prawo skrócenia terminu/zamknięcia rekrutacji w przypadku wpłynięcia 40 formularzy rekrutacyjnych.

Do projektu w ramach Ścieżki A zapraszamy osoby spełniające łącznie poniższe kryteria:

a) w wieku 15 -29 lat;
b) zamieszkująca na terenie województwa podkarpackiego (w rozumieniu Kodeksu Cywilnego – art. 25 KC, Dz. U. z 18.05.1964 poz. 93 z późn. zmianami);
c) bierna zawodowo, niepracująca, niezarejestrowana w powiatowym urzędzie pracy, nieposzukująca pracy, w tym niepełnosprawna;
d) nie uczestniczy w kształceniu formalnym w trybie stacjonarnym, przy czym kształcenie formalne w trybie stacjonarnym rozumiane jest jako kształcenie w systemie szkolnym na poziomie szkoły podstawowej, gimnazjum, szkół ponadgimnazjalnych, jak również kształcenie na poziomie wyższym w formie studiów wyższych lub doktoranckich realizowanych w trybie dziennym;
e) nie uczestniczy w pozaszkolnych zajęciach mających na celu uzyskanie, uzupełnienie lub doskonalenie umiejętności i kwalifikacji zawodowych lub ogólnych, potrzebnych do wykonywania pracy – nie brała udziału w tego typu formie aktywizacji finansowanej ze środków publicznych w okresie ostatnich 4 tygodni przed dniem złożenia dokumentów rekrutacyjnych oraz przystąpienia do projektu;
f) spełniająca warunki zawarte w §3 Regulaminu rekrutacji i udziału w projekcie;
g) która nie podlega szczegółowym wyłączeniom podanym w §4 Regulaminu rekrutacji i udziału w projekcie;
h) która dostarczy do biura projektu w terminie trwania naboru dokumenty rekrutacyjne.
w tym przede wszystkim Kobiety i osoby niepełnosprawne.

Szczegółowe informacje na temat rekrutacji i udziału w projekcie zawarte są zakładce REKRUTACJA, a także w Regulaminie rekrutacji i udziału oraz Regulaminie przyznawania wsparcia w projekcie „Zmiana szansą na zatrudnienie na Podkarpaciu” (Ścieżka A- skierowana do Kandydatów/-tek zainteresowanych założeniem działalności gospodarczej), z którymKandydaci zobowiązani są się zapoznać.

Poprawiony: poniedziałek, 08 sierpnia 2016 08:26