Rusza nowy projekt dla osób chcących założyć własną firmę – możliwość uzyskania wsparcia finansowego w wysokości do 45 000zł! PDF Drukuj Email
poniedziałek, 29 sierpnia 2016 07:48

Informujemy, że Fundacja im. Hetmana Jana Tarnowskiego wraz z ISS sp. z.o.o rozpoczyna realizację projektu „Pomysł- samozatrudnienie” w ramach Działania 7.3 Wsparcie rozwoju przedsiębiorczości, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020 dla osób zainteresowanych założeniem własnej działalności gospodarczej.

Szczegółowe informacje na temat projektu oraz planowanych naborów udzielane są pod numerem telefonu: 17 555 50 16, 510 964 909 lub w Biurze w Rzeszowie, przy ul. Słowackiego 24/56, VI piętro. Zapraszamy do kontaktu!

Projekt skierowany jest do Kobiet oraz osób długotrwale bezrobotnych spełniających następujące warunki:

• w wieku powyżej 29 roku życia (ukończone 30 lat);
  • zamieszkujące na terenie miasta Rzeszowa lub powiatu rzeszowskiego;
  • posiadające status osoby bezrobotnej;
  • nie posiadające zarejestrowanej działalności gospodarczej w okresie 12 miesięcy przed dniem  przystąpienia do projektu;

Dodatkowe kryteria premiujące!

• dla Kobiet, osób długotrwale bezrobotnych będących rolnikami/ członkami rodzin rolnika, prowadzących indywidualne gospodarstwo rolne do wielkości 2 ha przeliczeniowych;
  • dla Kobiet, osób długotrwale bezrobotnych będących rodzicami/opiekunami prawnymi posiadającymi co najmniej 3 dzieci w wieku do 18 roku życia

W ramach projektu oferujemy!:

• Bezpłatne szkolenia i doradztwo z zakładania firmy i prawidłowego sporządzenia biznes planu;
  • Bezzwrotne dotacje na założenie działalności gospodarczej w wysokości 24 000zł;
  • Finansowe wsparcie w wysokości 1750 zł/mc przez okres do 12 miesięcy prowadzenia firmy;
  • Doradczą pomoc po założeniu firmy;

Dodatkowo oferujemy: zwrot kosztów dojazdu oraz opieki nad dziećmi.

Zasady rekrutacji i udziału w projekcie oraz formy wsparcia regulować będą Regulaminy. Strona internetowa projektu dostępna będzie wkrótce.

Poprawiony: poniedziałek, 29 sierpnia 2016 07:55