Domowa Rok 2008 ABC Biznesu czyli z wiedzą po sukces (III edycja)

ABC Biznesu czyli z wiedzą po sukces (III edycja)
Okres realizacji:

15 stycznia 2008 r. – 30 czerwca 2008 r.

Cel:

Zaktywizowanie tarnowskiej młodzieży do podejmowania własnej działalności gospodarczej poprzez pozyskanie niezbędnej wiedzy i umiejętności praktycznych w tym zakresie.

Adresaci:

• uczniowie szkół ponadgimnazjalnych
• studenci wyższych uczelni znajdujących się na terenie miasta Tarnowa

Działania zrealizowane / efekty:

Rezultatami projektu było przeszkolenie oraz praktyczne przygotowanie do założenia działalności gospodarczej 25 osób – uczniów szkół ponadgimnazjalnych i studentów wyższych uczelni znajdujących się na terenie Tarnowa. Osoby te uczestniczyły w 10 warsztatach, które miały je przygotować do pełnienia roli liderów społecznych, tak aby mogli propagować wśród swoich rówieśników aktywną postawę w zakresie samodzielnego prowadzenia działalności gospodarczej. Efektem tych działań, było przygotowanie przez uczestników 4-5 własnych pomysłów na biznes. W ramach tego projektu uczestnicy skorzystali z łącznie z 40 godzin zajęć teoretyczno-praktycznych oraz z ok. 20 godzin konsultacji realizowanych w grupie jak i indywidualnie.

Finansowane przez:

Projekt finansowany przez Urząd Miasta Tarnowa oraz środki własne Fundacji im. Hetmana Jana Tarnowskiego.