Domowa Rok 2006 ABC Biznesu – tworzenie grupy liderów aktywności społecznej

ABC Biznesu – tworzenie grupy liderów aktywności społecznej
Okres realizacji:

1 lipca 2006 r. – 28 grudnia 2006 r.

Cel:

Zaktywizowanie tarnowskiej młodzieży do podejmowania własnej działalności gospodarczej poprzez pozyskanie niezbędnej wiedzy i umiejętności praktycznych w tym zakresie.

Adresaci:

• uczniowie tarnowskich szkół ponadgimnazjalnych
• studenci tarnowskich uczelni wyższych

Działania zrealizowane / efekty:

W ramach projektu przeprowadzono 9 warsztatów, których celem było zapoznanie uczestników z tematyką zakładania i prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Efektem tych działań było przygotowanie uczestników, a następnie zrealizowanie przez nich autorskich mini projektów (akcji promocyjnych, informacyjnych, opracowań itp.), które związane były z krzewieniem aktywnego działania na rzecz kreowania ciekawych pomysłów na biznes i wdrażania tych pomysłów w życie. Przeprowadzono również spotkania (dwa razy w miesiącu), w ramach których wymieniano doświadczenia oraz można było skorzystać z konsultacji z trenerami i przedstawicielami organizacji pozarządowych. W projekcie uczestniczyła grupa 30 osób.

Finansowane przez:

Projekt współfinansowany z budżetu Gminy Miasta Tarnowa oraz środki własne Fundacji im. Hetmana Jana Tarnowskiego.