Domowa Archiwum szkoleń 21-04-2009 Zarządzanie finansami w projekcie, Dokumentacja finansowa i kontrola w projekcie

21-04-2009 Tarnów
Harmonogram:

Dzień 1. Zarządzanie finansami w projekcie.

Dzień 2. Dokumentacja finansowa i kontrola w projekcie

Wykładowcy/trenerzy:

Rafal Pecka

Adresaci:

Grupę docelową szkolenia stanowić będą wszyscy zainteresowani, w szczególności osoby przygotowujące się do realizacji projektów finansowanych ze środków publicznych, jak również realizujących takie projekty.

Opis:

W pierwszym dniu szkolenia specjalistycznego omówione zostaną m.in. zagadnienia dotyczące m.in.: kontroli kosztów przy realizacji poszczególnych zadań projektowych w powiązaniu z finansami podmiotu realizującego projekt, kontroli nad harmonogramem wydatków, roli i odpowiedzialności członków zespołu projektowego w zarządzaniu finansami, przestrzegania kwalifikacji kosztów zawartych w budżecie projektu, prawidłowego obiegu dokumentacji finansowej, kontroli wewnętrznej, audytu zewnętrznego.

Drugi dzień będzie poświęcony m.in. zagadnieniom praktycznego sporządzania poprawnej dokumentacji finansowo-księgowej w projekcie, VATu i podatku dochodowego w projekcie, księgowo-sprawozdawczemu ujęciu wykorzystania środków unijnych, harmonogram płatności, wniosek o płatność.

Kontakt:

Biuro Projektów Fundacji. Regionalny Ośrodek EFS, Tarnów, ul. Wałowa 2