Domowa Archiwum szkoleń 10-09-2009 Jak lepiej współpracować lokalnie? Prezentacja ciekawych pomysłów na współpracę partnerską.

10-09-2009

Tarnów ul. Wałowa29/2, I piętro (róg ulic Wałowej i Rybnej, wejście od Rybnej).
Harmonogram:

Jak lepiej współpracować lokalnie?
Prezentacja ciekawych pomysłów na współpracę partnerską.

1. Powitanie i prezentacja uczestników spotkania.

2. Wymiana doświadczeń w zakresie współpracy partnerskiej.

3. Prezentacja ciekawych pomysłów na współpracę partnerską:
a. współpraca wewnątrzsektorowa organizacji pozarządowych - Federacja Forum Organizacji Pozarządowych Subregionu Zachodniego;
b. współpraca instytucji publicznych z organizacjami pozarządowymi wokół idei wolontariatu oraz działalności lokalnej - Ośrodek Pomocy Społecznej w Radlinie i Centrum Animacji Społecznej Horyzonty z Tarnowa,
c. współpraca trzech sektorów na rzecz rozwoju i promocji regionu - Stowarzyszenie Krzemienny Kręg i Partnerstwo Szlak Reszków,

4. Refleksja nad warunkami udanej współpracy - dyskusja i prezentacja wniosków z badań.

Uczestnicy spotkania otrzymają raport stanowiący podsumowanie pracy badawczej przeprowadzonej w ramach projektu Dobre praktyki we współpracy partnerskiej.

Aby wziąć udział w warsztatach należy wypełnić i wysłać formularz zgłoszenia załączony do materiału.

Adresaci:

przedstawiciele organizacji pozarządowych i instytucji samorządowych

Opis:

Fundacja Biuro Inicjatyw Społecznych we współpracy z Fundacją J. Hetmana Tarnowskiego serdecznie zapraszają przedstawicieli organizacji pozarządowych i instytucji samorządowych do udziału w warsztatach:

Jak lepiej współpracować lokalnie?
Prezentacja ciekawych pomysłów na współpracę partnerską.

w dniu 10 września (czwartek), godz. 11 00 – 14 00, w Tarnowie przy ul. Wałowej 29/2, 1. piętro (róg ulic Wałowej i Rybnej, wejście od Rybnej).

Celem spotkania jest prezentacja ciekawych pomysłów na współpracę partnerską oraz wspólna refleksja nad warunkami udanej współpracy. W trakcie spotkania będziemy prezentować doświadczenia:

* współpracy wewnątrzsektorowej organizacji pozarządowych - Federacja Forum Organizacji Pozarządowych Subregionu Zachodniego;

* współpracy instytucji publicznych z organizacjami pozarządowymi wokół idei wolontariatu oraz działalności lokalnej - Ośrodek Pomocy Społecznej w Radlinie i Centrum Animacji Społecznej Horyzonty z Tarnowa,

* współpracy trzech sektorów na rzecz rozwoju i promocji regionu - Stowarzyszenie Krzemienny Krąg i Partnerstwo Szlak Reszków,

W warsztatach wezmą udział przedstawiciele Centrum Animacji Społecznej Horyzonty i Partnerów. Mamy nadzieję, że spotkanie będzie cennym źródłem informacji nt. inicjowania i budowania partnerstwa oraz forum wymiany doświadczeń w zakresie dobrej współpracy. Liczymy, że wszyscy uczestnicy wyjdą ze spotkania bogatsi o nowe pomysły na współpracę warte wykorzystania w środowiskach lokalnych.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny. Uczestnicy otrzymają raport, stanowiący podsumowanie przeprowadzonej pracy badawczej. Zapraszamy również na drobny poczęstunek.

Zgłoszenia uczestnictwa (na załączonym formularzu) należy przesłać do 8 września, pod adresem e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. , lub nr faxu 12 412 15 24. Więcej informacji pod nr telefonu 12 412 15 24 lub 79 03 46 927.

Przedsięwzięcie realizowane w ramach projektu „Dobre praktyki we współpracy partnerskiej” Stowarzyszenia Centrum Wspierania Aktywności Lokalnej CAL z Warszawy i Fundacji Biuro Inicjatyw Społecznych z Krakowa.

Kontakt:

Formularz zgłoszeniowy: