Domowa Archiwum szkoleń 24.03.2014 do 24.04.2014 "Kucharz małej gastronomii" - Czas na zawodowców

24.03.2014 do 24.04.2014 "Kucharz małej gastronomii" - Czas na zawodowców

Terminy i Tytuły szkolenia:

Kucharz małej gastronomii

I GRUPA 24.03.2014 – 24.04.2014

Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013

Priorytet: IX. „Rozwój kształcenia i kompetencji w regionach

Działanie: 9.6. „Upowszechnienie uczenia się dorosłych”

Poddziałanie: 9.6.1. „Upowszechnienie kształcenia osób dorosłych w formach szkolnych”

Cel szkolenia:

Zwiększenie uczestnictwa osób dorosłych w edukacji w formie szkolnej i pozaszkolnej przez objęcie wsparciem w postaci kursów zawodowych 60 osób bezrobotnych z terenów powiatu dębickiego, tarnobrzeskiego i miasta Tarnobrzeg.

W ramach realizacji projektu podjęte zostaną działania zmierzające do osiągnięcia celu głównego przez zorganizowanie trzech rodzajów kursów:

1. 1.Barman-kelner
  2. 2.Usługowe prowadzenie ksiąg rachunkowych
  3. 3.Kucharz małej gastronomii

Adresaci szkolenia:

Grupa docelowa to 60 osób bezrobotnych, w tym 32 długotrwale bezrobotne, zarówno kobiety jak i mężczyźni, zamieszkujący obszary wiejskie lub miejskie pochodzący z terenów powiatu dębickiego, tarnobrzeskiego i miasta Tarnobrzeg.

Kontakt w sprawie szkolenia:

Szczegółowe informacje na temat rekrutacji i uczestnictwa w Projekcie:

Biuro Projektu

ul. Krótka 4 (III p.), 39-200 Dębica

tel. 518-427-622 lub 518-427-623

www.fundacjatarnowskiego.pl

Informacja o formie w jakiej przyjmowane są zgłoszenia:

Kompletne i podpisane dokumenty rekrutacyjne wypełnione zgodnie z wymogami formalnymi można dostarczyć do Biura projektu osobiście lub przesłać w formie elektronicznej (skan), faxem, kurierem, pocztą lub przez osobę trzecią (liczy się data/godzina wpływu do biura w okresie trwania rekrutacji). W przypadku dostarczenia dokumentów w formie elektronicznej (skan) lub faksem istnieje konieczność osobistego dostarczenia identycznej wersji papierowej w/w dokumentów do biura projektu najpóźniej w ostatnim dniu naboru.

Skrócony opis szkolenia:

1. 1.Kucharz małej gastronomii

Uczestnik kursu uzyskuje kwalifikacje zawodowe oraz umiejętności sporządzania potraw z zastosowaniem zasad racjonalnego żywienia wraz z elementami cateringu i usług gastronomii.

Szkolenie obejmuje 180h - około 23 spotkania po 8 godzin dziennie.

Program kursu:

Program kursu przewiduje opanowanie przez kandydatów wiadomości z zakresu: wyposażenia technicznego, organizacji pracy, bezpieczeństwa i higieny pracy, technologii gastronomicznej z towaroznawstwem w tym charakterystyka procesów technologicznych oraz zajęcia praktyczne z tym związane jak obróbki wstępnej, technik sporządzania dań, deserów oraz obsługi konsumenta.

Podsumowanie szkolenia na podstawie zebranych ankiet i opinii:

Kucharz małej gastronomii. I gr

Analizę ankiet przeprowadzono w dniu 24.04.2014 r. po zakończeniu kursu: „Kucharz małej gastronomii”. Z ankiet wynika, że Uczestnicy nie maja zastrzeżeń co do sposobu prowadzenia kursów.

Ocena merytoryczna: Zdecydowana większość Uczestników zakreślała najwyższe oceny (czyli 4 i 5), jedna osoba na trzy punkty oceniła zdobytą na kursie wiedzę i informacje zgodna z oczekiwaniami . W rubryce dotyczącej proponowanych przez uczestnika zmian jedna osoba napisała, że chciałaby więcej zajęć praktycznych.

Ocena pracy trenera: Zdecydowana większość Uczestników zakreśliła najwyższe oceny ( 4 i 5). W rubryce dotyczącej proponowanych przez uczestnika zmian żadna z osób nic nie napisał.

Ocena sali szkoleniowej i zaplecza technicznego: Większość Uczestników zakreśliła najwyższe oceny. W rubryce dotyczącej proponowanych przez uczestnika zmian żadna z osób nic nie napisała.