14.05.2014 - Kurs gastronomiczny z elementami cateringu - KIS-kreatywnie i skutecznie |
Termin i Tytuł szkolenia: 14 .05 – 04.06.2014 r – „Kurs gastronomiczny z elementami cateringu” Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013 Priorytet:VII – Promocja Integracji Społecznej Działanie:7.2 – Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej Poddziałanie:7.2.1 – Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym Cel szkolenia: Reintegracja społeczna i zawodowa osób zagrożonych wykluczeniem społecznym z powodu bezrobocia i niepełnosprawności. Zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców, technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek Adresaci szkolenia: Osoby długotrwale bezrobotne oraz niepełnosprawne zamieszkujące na terenie m.Tarnów Kontakt w sprawie szkolenia: Szczegółowe informacje na temat rekrutacji i uczestnictwa w Projekcie: Biuro Projektu ul. Krakowska 13/10 (III p.), 33-100 Tarnów tel. 14 63 90 868 www.kistarnow.pl Informacja o formie w jakiej przyjmowane są zgłoszenia: Zgłoszenia przyjmowane są w Biurze Projektu w terminach rekrutacji wyznaczonych przez pracowników KIS. Skierowanie odbycia kursu: „Kurs gastronomiczny z elementami cateringu” na podstawie Indywidualnego Planu Działania sporządzonego przez doradcę zawodowego w porozumieniu z uczestnikiem/- czką projektu. Skrócony opis szkolenia: Uczestnik kursu zdobywa wiedzę i umiejętności w zakresie niezbędnym do pracy w gastronomii. Kurs obejmuje 80 godzin dydaktycznych. Program szkolenia: Program szkolenia ma na celu zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi: wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzania potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Podsumowanie szkolenia na podstawie zebranych ankiet i opinii: Po przeprowadzonej w dniu 04.06.2014 r analizie ankiet po zakończonym kursie „Kurs gastronomiczny z elementami cateringu” wynika iż Uczestniczka nie zgłasza żadnych zastrzeżeń co do przeprowadzonego kursu. Bardzo wysoko została oceniona praca trenera oraz ocena merytoryczna kursu.
|