24.05-21.06.2014 Kurs carvingu - Aktywizacja zawodowa młodych na Podkarpaciu |
Termin i Tytuł szkolenia: 24.05-21.06.2014 Kurs carvingu Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013 Priorytet: VI Rynek pracy otwarty dla wszystkich Działanie: 6.1. Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie Poddziałanie: 6.1.1 Wsparcie osób pozostających bez zatrudnienia na regionalnym rynku pracy Cel szkolenia: Uczestnik nabywa wiedzę praktyczną z wycinania dekoracji z: jabłek: rozeta, łabędzie, porów: – palmy i dekoracji na półmiski, z marchwi – szyszki, kwiaty, z marchwi – szyszki, kwiaty, z cukinii – liście, z ogórków: rozeta, wachlarz, z buraków czerwonych: kwiaty, tulipany różyczki, goździki – różyczki, Koper włoski – kalie – aranżacja bukietu, z kapusty pekińskiej – kwiaty chryzantemy, z melona - koszyki, rozeta, z arbuza – motywy okolicznościowe w bukiecie róż, z arbuza wycinanie – motywów np. ślubnych oraz rzeźb postaci, z tworzenia kompozycji; z imbiru - rafa koralowa, marchew – ryby, burak czerwony – raki, cukinia - liście trawy wodnej, Aranżacje z owoców – wycinanie dekoracji z arbuza – motywy okolicznościowe Adresaci szkolenia: Uczestnicy projektu „Aktywizacja zawodowa młodych na Podkarpaciu”, osoby bezrobotne zarejestrowane w Powiatowych Urzędach Pracy województwa podkarpackiego i/lub nieaktywne zawodowo), zamieszkujących na terenie województwa podkarpackiego (w rozumieniu Kodeksu Cywilnego), w wieku od 15 do 30 lat, gotowe na podjęcie pracy Kontakt w sprawie szkolenia: p.Jacek Świerk, tel. 606 782 599, Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. Informacja o formie w jakiej przyjmowane są zgłoszenia: Zgłoszenia na szkolenia są konsekwencją IPD ustalonej przez doradcę zawodowego. Skrócony opis szkolenia: Szkolenie zawiera zagadnienia z zakresu: historia sztuki carvingu, narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji, sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach takich jak: arbuz, melon, dynia, burak, kalarepa, rzodkiew, ogórek, cukinia, marchew i inne, tworzenie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie pojedynczych rzeźb (tworzenie kompozycji przestrzennej) Program szkolenia: Program szkolenia zakłada realizację następujących tematów i nabycie umiejętności praktycznych: Carving – omówienie wiadomości wstępnych. Historia carvingu oraz znaczenie carvingu w gastronomii. Obróbka owoców. Aranżacje z owoców i warzyw oraz tworzenie kompozycji. Podsumowanie szkolenia na podstawie zebranych ankiet i opinii: Szkolenie w toku |