Domowa Archiwum szkoleń 24.05-21.06.2014 Kurs carvingu - Aktywizacja zawodowa młodych na Podkarpaciu
Reklama
Reklama

top-kampaniapokl-v22

24.05-21.06.2014 Kurs carvingu - Aktywizacja zawodowa młodych na Podkarpaciu

Termin i Tytuł szkolenia:

24.05-21.06.2014 Kurs carvingu

Szkolenie współfinansowane przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013

Priorytet: VI Rynek pracy otwarty dla wszystkich

Działanie: 6.1. Poprawa dostępu do zatrudnienia oraz wspieranie aktywności zawodowej w regionie

Poddziałanie: 6.1.1 Wsparcie osób pozostających bez zatrudnienia na regionalnym rynku pracy

Cel szkolenia:

Uczestnik nabywa wiedzę praktyczną z wycinania dekoracji z: jabłek: rozeta, łabędzie, porów: – palmy i dekoracji na półmiski, z marchwi – szyszki, kwiaty, z marchwi – szyszki, kwiaty, z cukinii – liście, z ogórków: rozeta, wachlarz, z buraków czerwonych: kwiaty, tulipany różyczki, goździki – różyczki, Koper włoski – kalie – aranżacja bukietu, z kapusty pekińskiej – kwiaty chryzantemy, z melona - koszyki, rozeta, z arbuza – motywy okolicznościowe w bukiecie róż, z arbuza wycinanie – motywów np. ślubnych oraz rzeźb postaci, z tworzenia kompozycji; z imbiru - rafa koralowa, marchew – ryby, burak czerwony – raki, cukinia - liście trawy wodnej, Aranżacje z owoców – wycinanie dekoracji z arbuza – motywy okolicznościowe

Adresaci szkolenia:

Uczestnicy projektu „Aktywizacja zawodowa młodych na Podkarpaciu”, osoby bezrobotne zarejestrowane w Powiatowych Urzędach Pracy województwa podkarpackiego i/lub nieaktywne zawodowo), zamieszkujących na terenie województwa podkarpackiego (w rozumieniu Kodeksu Cywilnego), w wieku od 15 do 30 lat, gotowe na podjęcie pracy

Kontakt w sprawie szkolenia:

p.Jacek Świerk, tel. 606 782 599, Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Informacja o formie w jakiej przyjmowane są zgłoszenia:

Zgłoszenia na szkolenia są konsekwencją IPD ustalonej przez doradcę zawodowego.

Skrócony opis szkolenia:

Szkolenie zawiera zagadnienia z zakresu: historia sztuki carvingu, narzędzia do carvingu: typy, rodzaje, sposoby używania i konserwacji, sposoby zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac, rzeźbienie motywów kwiatowych w owocach i warzywach takich jak: arbuz, melon, dynia, burak, kalarepa, rzodkiew, ogórek, cukinia, marchew i inne, tworzenie dekoracji sztuki carvingu poprzez łączenie pojedynczych rzeźb (tworzenie kompozycji przestrzennej)

Program szkolenia:

Program szkolenia zakłada realizację następujących tematów i nabycie umiejętności praktycznych: Carving – omówienie wiadomości wstępnych. Historia carvingu oraz znaczenie carvingu w gastronomii. Obróbka owoców. Aranżacje z owoców i warzyw oraz tworzenie kompozycji.

Podsumowanie szkolenia na podstawie zebranych ankiet i opinii:

Szkolenie w toku

 
Reklama

Aktualne projekty

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Projekty zakończone

Reklama
..:: Fundacja im. Hetmana Jana Tarnowskiego ::.., Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej o ciasteczkach Sprawdź.

Zgadzam się

EU Cookie Directive Module Information