Zakończenie realizacji projektu

Informujemy, że z dniem 31 października 2014r. Fundacja im. Hetmana Jana Tarnowskiego zakończyła realizację projektu „Czterdzieści Tysięcy Możliwości Na Podkarpaciu” w ramach Działania 6.2 „Wsparcie oraz promocja przedsiębiorczości i samozatrudnienia”, Priorytetu VI „Rynek pracy otwarty dla wszystkich” Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

W ramach realizowanego projektu osiągnięto następujące rezultaty:

1. Szkolenia przed założeniem działalności gospodarczej – łącznie przeszkolono 60 Uczestników/-czek projektu i przeprowadzono 144 godziny szkoleniowe;
  2. Doradztwo przed założeniem działalności gospodarczej – z doradztwa skorzystało 59 Uczestników/-czek projektu i przeprowadzono 590 godzin doradczych;
  3. Udzielono bezzwrotne wsparcie finansowe na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej. Utworzone 54 firmy. Łączna kwota udzielonych dotacji wyniosła: 2 129 993,43zł;
  4. Przyznano finansowe wsparcie pomostowe przez pierwsze 6 miesięcy prowadzenia działalności gospodarczej 54 firmom. Łączna kwota przyznanego wsparcia pomostowego wyniosła: 479 520,00 zł;
  5. Szkolenia w ramach merytorycznego wsparcia pomostowego – łącznie przeszkolono 54 osoby i przeprowadzono 96 godzin szkoleniowych;
  6. Doradztwo w ramach merytorycznego wsparcia pomostowego – z doradztwa skorzystało 54 osoby i przeprowadzono 1080 godzin doradczych.

Jednocześnie informujemy, że w sprawach związanych z projektem „Czterdzieści Tysięcy Możliwości Na Podkarpaciu” prosimy o kontakt w Biurze projektu Fundacji w Rzeszowie, ul. Słowackiego 24/75, pod numerem telefonu: 17 55 55 019 lub w Biurze projektów Fundacji w Tarnowie, ul. Wałowa 2, pod numerem telefonu: 14 656 28 00.

Biuro projektu

Fundacja im. Hetmana Jana Tarnowskiego